zaterdag 9 september 2017

Vrijwilligers v.v. Wijthmen aanwezig bij eerste competitiewedstrijd PEC Zwolle

Zondag 13 augustus 2017 zijn ongeveer 50 vrijwilligers van het trainingskamp en de wedstrijd PEC Zwolle – FC Emmen aanwezig geweest bij de Eredivisiewedstrijd PEC Zwolle – Roda JC. Dit op uitnodiging van het bestuur en management van PEC Zwolle.

Een half uur voorafgaand aan de wedstrijd werden de vrijwilligers in de businessclub ontvangen onder het genot van een kop koffie of een glas bier en begon de voorbeschouwing op de eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe seizoen.

De beide teams betraden het nieuwe kunstgrasveld met een groots spandoek vanaf de tribune, waarna de wedstrijd na 10 minuten begon met een kans voor Roda JC. Diederik Boer, die na drie seizoenen weer een Eredivisiewedstrijd voor PEC Zwolle keepte, stopte het schot van Jorn Vancamp. Kort hierna kon PEC Zwolle via een Mustafa Saymak de score openen, echter werkte een verdediger van Roda JC de bal net voor de doellijn weg. Het was dezelfde Mustafa Saymak die in 22e minuut de bal in de voeten speelde van Simon Gustafson en hiermee de score voor Roda JC opende. Het vervolg van de eerste helft leverde weinig kansen op. In de blessuretijd van de eerste helft maakte het team van John van ‘t Schip de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Younes Namli kopte verdediger Dirk Marcellis de 1-1 binnen.

De vrijwilligers van v.v. Wijthmen genoten tijdens de rust in de businessclub van een hapje en een drankje, waarna zij weer naar de tribune of de skybox gingen. Kort na de rust kwam PEC Zwolle op voorsprong door een eigen goal van Roda JC invaller Adil Auassar. Uit een voorzet van Bram van Polen schoot de speler van Roda JC de bal in eigen goal. De stadionspeaker kende deze goal toe aan Bram van Polen. Na het eigen doelpunt gaf Roda JC zich nog niet gewonnen en moest er gezocht worden naar de gelijkmaker. Aanvaller Mikhail Rosheuvel stormde in de 62e minuut naar voren, maar werd door Bram van Polen onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hierop gaf scheidsrechter Bas Nijhuis een terechte strafschop. Simon Gustafson legde aan en maakte zijn tweede doelpunt van de middag.

Met een gelijke stand en iets minder dan 30 minuten resterende speeltijd moest PEC Zwolle aanvallen om de overwinning binnen te slepen. Al snel na de gelijkmaker scoorde PEC Zwolle de 3-2, door een boogbal van Mustafa Saymak over Roda JC keeper Hidde Jurjus. De 3-2 was voor PEC Zwolle niet genoeg en kreeg na dit doelpunt een aantal kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Aanvoerder en man van de wedstrijd Bram van Polen bracht in de 74e minuut de eindstand van 4-2 op het scorebord door de bal in de korte hoek van het Roda JC doel te schieten.

Met de eerste overwinning op zak bezet PEC Zwolle momenteel de 4e plaats in de competitie. De voorbereiding in Wijthmen heeft de club uit Zwolle een goede eerste wedstrijd opgeleverd.

En de vrijwilligers…Die bleven nog lang na het laatste fluitsignaal, onder het genot van een hapje en een drankje, in de omgeving van de businessclub, het spelershome en de buiten het stadion gelegen terrassen en hebben een hele gezellige dag gehad.

Tot slot komt de ploeg uit Zwolle eind augustus / begin september ter voorbereiding op de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax nog een aantal dagen in Wijthmen om op natuurgras trainen.