zaterdag 7 november 2015

Update F1 voetbal

Hoog tijd voor een update over het F1-team van vv Wijthmen, want deze toppers zijn goed bezig! Het team bestaat uit Noah Meiberg, Ruben Mulder, Tim Faber, Thomas van Gurp, Luuk van Krevel, Thijs Meijer, Thom Jentink, Flint van Krevel, Luuk Mulder en Jurre Teusink. Het team wordt getraind door Dick Teusink, Stan Noordman en Stefan Poppe. Stefan is ook leider van het team, samen met Marcel van Gurp.

De seizoenstart was erg goed. De bekerwedstrijden aan het begin van het seizoen werden allemaal gewonnen en tot dusver nog geen verloren wedstrijden in de competitie. De jongens zijn goed ingespeeld op elkaar. Vorig jaar zaten ze al bij elkaar in het team en na de zomer is dat aangevuld met Luuk van Krevel en Flint van Krevel. Afgelopen zaterdag (31 oktober) pas het eerste gelijkspel, daarvoor werd alles nog gewonnen!

Hieronder volgt een wedstrijdverslag van deze wedstrijd tegen Olympia.

Olympia begon de wedstrijd goed en was veel in de aanval. Wijthmen moest even wennen aan deze tegenstand. Na 5 minuten kwam Olympia dan ook op voorsprong: 0-1. Jurre maakte een goede verdedigende actie, ook Noah moest verdedigend goed in actie komen, er kwam nog een goede kans van Olympia, maar gelukkig kon Wijthmen wat terugdoen en na een voorzet van Luuk Mulder maakte Ruben gelijk: 1-1. Even later gaf Jurre een prachtige voorzet, maar miste Luuk M. helaas net het doel. Flint maakte het de tegenstander goed lastig, Thom (de keeper van deze wedstrijd) moest kort voor rust nog in actie komen. Door een goede redding bleef het gelijk, de ruststand was 1-1.

Na de rust en de peptalk van de leiders ging Wijthmen goed van start. Een hoekschop bereikte de voet van Tim, maar zijn schot ging net naast. Even later weer een corner van Thijs, waarna Thomas in de goal kon schieten: 2-1! Kort daarna gaf Thijs een voorzet aan Ruben, die alleen voor de goal kwam: 3-1. Maar Olympia liet het er niet bij zitten. Thom moest een aantal goede reddingen maken. Maar Olympia gaf niet op en al snel maakten ze de 3-2 en werd het eind van de wedstrijd nog behoorlijk spannend, ook voor de vaders en moeders langs de lijn was de spanning te snijden. Luuk van Krevel stond aanvallend zijn mannetje, Ruben schoot de bal op de lat, er kwam nog een grote kans voor Olympia … Maar uiteindelijk maakte Olympia toch de gelijkmaker: 3-3.

Na de wedstrijd werden er zoals gebruikelijk penalty’s genomen.

Groeten van Noah, Ruben, Tim, Thomas, Jurre, Luuk van K, Thom, Flint, Luuk M. en Thijs.