zondag 20 september 2015

Eerste competitiewedstrijd v.v. Wijthmen E2

Op zaterdagochtend 12 september 2015 speelde v.v. Wijthmen E2 haar eerste thuiswedstrijd voor de najaarscompetitie tegen HTC E4. Wij zijn dit jaar voor de competitie ingedeeld in de 5e klasse.  De spelers van v.v. Wijthmen E2 zijn dit jaar: Senna de Wolf, Luuk Klink, Judith Ruitenberg, Robert Blokzijl, Luca Beumer, Silas Peeks, Luuk Frederix en Stan Meijer. Verder bestaat de technische staf uit trainers Tom Diepman, Marlous Hulsmann en Loret Brinkhof en staat het team verder onder leiding van Richard “Mourinho” Klink en Jorry “Guardiola” Veldhuis.

Ter voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd tegen HTC E4 speelde v.v. Wijthmen E2 al 3 bekerwedstrijden. De allereerste bekerwedstrijd was op 22 augustus uit tegen SVI E9. Deze wedstrijd werd met 7-2 verloren ondanks dat wij nog 1-0 waren gekomen. Een week later speelde wij thuis tegen ZAC E10. Dit was een hele goede wedstrijd van de E2, die mede door goed voetbal met 9-1 werd gewonnen. De week daarop was het tijd voor de Grassparty. De wedstrijd die voor de zaterdag was ingepland werd verplaatst naar de dinsdag na de Grassparty. Op dinsdagavond 8 september 2015 speelde v.v. Wijthmen E2 uit bij Be Quick'28 haar laatste bekerwedstrijd tegen Be Quick'28 E8. Deze wedstrijd werd door heel veel inzet van de spelers met 5-4 gewonnen. Hierdoor zijn wij als tweede geëindigd in de bekerpoule en hebben wij een goede voorbereiding gehad.

De wedstrijd tegen HTC E4 begon om 11 uur. Tegen die tijd waren er al heel veel supporters aanwezig voor een leuke voetbalpot. Na 8 minuten scoorde E2 het eerste doelpunt van de wedstrijd nadat Judith vanuit de verdediging met de corner naar voren was gegaan en met een vlammend afstandsschot de 1-0 scoorde. Het doelpunt van Judith zorgde ervoor dat E2 beter en aanvallender ging voetballen. Dit bleek al snel, want na 1 minuut na het doelpunt van Judith scoorde Luca de 2-0.  Ook na de 2-0 ging het goed en kwam er na 1 minuut alweer een grote kans. Luca schoot echter de bal op de lat en dus kwam er geen doelpunt. Even later kwam HTC E4 terug en scoorde de 2-1.  E2 wou de wedstrijd niet verliezen en zorgde alweer 1 minuut na het doelpunt van HTC E4 voor de 3-1 door weer een goal van Luca. Het bleek wel dat het een periode was die gelijk opging, want even later tikte HTC E4 de bal achter onze keeper Senna en werd het 3-2. Zo werd de wedstrijd weer spannend, maar een paar minuten voor de rust scoorde Luca de 4-2 en had hij een “officiële” hattrick gemaakt.

Rust

In het begin van de tweede helft waren de kansen voor v.v. Wijthmen E2. Kansen, want doelpunten werden er in de eerste minuten nog niet gemaakt. 7 minuten na de rust scoorde Stan de 5-2. v.v. Wijthmen E2 had de smaak alweer lekker te pakken en door goed voetbal schoot even later Robert de bal in de kruising. Robert ging na het doelpunt beter voetballen en maakte bijna direct na zijn doelpunt een tweede doelpunt door met de bal een dribbel te maken die alleen Lionel Messi en/of Diego Maradona kunnen. Echter werd deze mooie actie van Robert niet bekroond met een doelpunt. Even later scoorde HTC E4 de 6-3. Silas, die de tweede helft in het doel stond, kon dit schot net niet te pakken krijgen. Met een marge van 3 goals gingen wij verder voetballen en dachten wij de punten al in de tas te hebben, maar de E2 wou graag aan het doelsaldo werken. Zo zorgde Luuk Frederix er snel na de 6-3 ervoor dat het 7-3 werd. Daarna ging Judith nog naar voren met een counter maar kreeg zij de bal net niet achter de doelman van HTC E4. De doelman van HTC E4 gooide de bal snel naar een medespeler en HTC ging in de tegenaanval. Deze tegenaanval zorgde ervoor dat het 7-4 werd met nog 5 minuten te gaan. In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen er nog 2 goals van v.v. Wijthmen E2. De 8-4 kwam van de voet van Luuk Frederix en even later scoorde Judith het laatste doelpunt van de wedstrijd en werd de einduitslag 9-4.

Al met al was het een mooie voetbalochtend op sportpark “De Elshof” in Wijthmen en stond er even later in de kantine een mooie stand op de nieuwe televisie.